Srna razočaran potezom Ruskog nogometnog saveza

Legendarni hrvatski nogometaš i bivši sportski direktor ukrajinskog Šahtara Darijo Srna razočaran je kandidaturom Nogometnog saveza Rusije za domaćinstvo Europskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Rusija je nedavno, na opće iznenađenje svih, istaknula kandidaturu za organizaciju dva europska prvenstva. Naravno, u aktualnoj situaciji ova zemlja ne može dobiti domaćinstvo, ali je kandidatura privukla mnogo pažnje.

Razočaran ovim potezom je Darijo Srna, bivši hrvatski reprezentativac koji je vrlo dubok trag ostavio igrajući u Ukrajini koja prolazi kroz agresiju Rusije.

Ne mogu vjerovati da su to zatražili. Zbog tog pitanja moraju svi u zatvor. Pa to je šala, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu, rekao je Srna za ITV News.

Bivšeg desnog bočnog Vatrenih razočarala je i odluka UEFA-e i FIFA-e da igrači koji igraju u Ukrajini i Rusiji mogu raskinuti ugovore i potražiti novu sredinu.

UEFA i FIFA nas štite, ali Englezi nisu otvorili prijelazni rok za registraciju igrača. Italija i Njemačka također. To nije način da se zaštite ukrajinski igrači. UEFA i FIFA su pomogli, ali Englezi nisu. Koji je smisao otvaranja prijelaznog roka, kada ostale federacije uključujući i Premier ligu ne mogu registrirati igrače. To nije potez koji će nam pomoći, rekao je Srna.

ITV News otkriva i da je Srna, zajedno s predsjednikom Šahtara Rinatom Ahmetovom, pokrenuo pomoć ljudima pogođenim ratom u Ukrajini i da ih pokušava prebaciti u Hrvatsku.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.