Srednjoškolci iz Čapljine volontiranjem uključeni u manifestaciju ”Čapljina u tanjuru”

Manifestacija ”Čapljina u tanjuru – Hercegovački festival hrane i običaja” održat će se 22. svibnja u Čapljini.

Događaj će se održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 18:00 sati, a posjetitelji će biti u prilici kušati autohtona jela Hercegovine, pritom se upoznati sa načinom pripreme i recepturom.

Povodom toga u prostorijama Gradske uprave Grada Čapljine održan je sastanak između volontera srednjoškolaca, gradonačelnika Smiljana Vidića i suradnika za kulturu Nine Stojića. 

Gradska uprava odlučila je uključiti mlade u volontiranje kako bi na svoj način doprinijeli rad lokalne zajednice. 

Na događaju ”Čapljina u tanjuru” sudjelovat će 30 volontera koji su učenici Srednje škole Čapljina. Radi se o učenicima koji pohađaju smjer: turistički ugostitelj, drugi i treći razred, ekonomski tehničar i kuhar.

Bio je to prijem naših srednjoškolaca koji volontiraju, koji svoje vrijeme i energiju posvećuju drugima, da bi drugima bilo bolje, a zauzvrat ne očekuju ništa. Njih preko 30 bilo je ovdje, ima puno djece koja žele volontirati i pomagati, a sve o čemu smo kratko razgovarali jeste njihova pomoć u nedjelju, 22. kada će na našem trgu biti događaj kome smo dali ime Čapljina u tanjuru, i na taj način kroz tu priču ćemo promovirati domaća authotona, pomalo zaboravljena domaća jela, koja se vraćaju na naše jelovnike, rekao je Vidić.

Dobro je volontirati jer se čovjek osjeća dobro, puno bolje je pomagati nego biti u prigodi da tražiš pomoć. U velikom broju EU zemalja volonteri dobivaju certifikate koji su im od pomoći prilikom upisa u srednje škole i fakultete. U BiH nije to tako, ali promovirajući volonterstvo vjerujem da ćemo to uspjet ugurati u zakon, dodao je.

Svoju priliku za predstavljanje široj javnosti imati će i domaći OPG proizvođači i obrtnici sa svojim vrhunskim homemade proizvodima.

Antonijo Šimić koji pohađa smjer hotelijersko-turističkog tehničara, kaže da je za njega volontiranje posebna stvar.

To je za mene nešto neprocjenjivo, pružamo pomoć drugima kojima treba, a ne tražimo ništa zauzvrat. To ćemo uraditi i na ovoj manifestaciji. Ovakav događaj može privući u Čapljinu veliki broj ljudi, dodao je.

Gabrijela Pažin, učenica Srednje škole Čapljina, smjer kuhar, pozvala je sve da dođu na manifestaciju ”Čapljina u tanjuru”.

Mi volonteri ćemo biti tu, pozivam sve da posjete ovaj događaj na trgu. Volontirati za mene znači pomoći drugome, jer ako mi ne želimo drugima pomoći, nemamo se ni mi čemu nadati, rekla je Gabrijela.

Sara Jovanović, iz drugog razreda Srednje škole Čapljina, kaže da je za nju volontiranje jako važno.

To je pomoganje drugima, to sam počela raditi na nagovor prijatelja, i svakako ću volontirati kroz razne projekte, a planiram i ubuduće. Mi ćemo na manifestaciji pomagati na sve načine, rekla je Sara.

Nastupaju popularni mostarski bend Zoster i domaće snage HKUD „Zora“ Struge-Gorica, VS „Neretvani“, Dragan Bukmir i DJ Kale.

Manifestaciju organizira Grad Čapljina – Gradonačelnik i Kuharska udruga Čapljina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.