Srbiji isporučen šesti ruski MIG-29

Rusija je isporučila Srbiji šesti vojni lovac MIG-29, koji je poslije općeg remonta transportnim zrakopolovom dopremljen na vojni aerodrom Batajnica, objavio je ruski portal Sputnjik.

Srbija je, u okviru vojno-tehničke suradnje s Ruskom Federacijom, dobila šest lovaca MIG 29, a zadnji zrakopolov koji je isporučen u sustav srbijanskog Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (RV i PVO) prethodno je potpuno preuređen u 121. Avioremontom zavodu u Rusiji, navodi Sputnjik.

Dogovor o paketu donacije naoružanja i vojne opreme Rusije Srbiji objavljen je u prosincu 2016., a modernizaciju poklonjenih zrakoplova Srbija će platiti između 180 i 230 milijuna eura.

Kako je u prosincu 2016. priopćio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, Srbiju bi kupnja tih zrakopova koštala oko 600 milijuna eura.

U travnju je beogradski tisak objavio kako će Rusija pomoći Srbiji da upotpuni započetu modernizaciju ratnog zrakoplovstva i oružanih snaga u cijelosti, te da će nakon donacije šest MIG-ova 29, ti zrakoplovi bit opremljeni i navođenim raketama zrak-zrak.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Sto ce im koga ce napast od koga ce se branit.? Njih nikad nitko nije dirao jedino oni su napadali sad su dobili po repu jedino sto ce se desit postat ce kolinija rusima. A znamo sto se desi drzavama pod ruskom cizmom DDR, Rumuni itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.