Srbija: Mirni prosvjedi u više gradova, zabilježeni incidenti u Beogradu i Nišu – Jabuka.tv

Srbija: Mirni prosvjedi u više gradova, zabilježeni incidenti u Beogradu i Nišu

U više srbijanskih gradova, među kojima u Beogradu, u četvrtak je u tijeku mirni prosvjed, a nekoliko tisuća ljudi, uglavnom mlađih, sjedi na cestama i pločnicima u glavnom gradu, kao i u Nišu i Novom Sadu.

Ovo večeras je čisti građanski prosvjed, rekao je glumac Sergej Trifunović, koji je tijekom prosvjeda u srijedu navečer ozlijeđen u napadu, kako je ocijenio, ubačenih državnih elementa.

Trifunović je u razgovoru s reporterom N1 rekao kako za sada nema desničara, Levijatana i drugih ‘državnih elemenata’ , za koje smatra da su ekstremisti ubačeni kako bi isprovocirali sukobe policije s građanima.

Prosvjednici u Beogradu sjede ispred Skupštine Srbije, dok na stubištu iza te institucije sjedi i pedesetak policajaca sa štitovima i kacigama.

Treći dan prosvjeda u Srbiji

Posted by N1 Hrvatska on Thursday, 9 July 2020

U prosvjedu sudjeluje i nekoliko vođa oporbenih stranaka, ali oni inzistiraju da na ulici nisu kao oporba već dio demokratskog pokreta.

Ispred Skupštine se i večeras okupilo nekoliko manjih skupina koje pokušavaju isprovocirati većinu da ustanu s ceste, a s druge strane skupina studenata reagira porukama Sjedi, ne nasjedaj.

Prosvjednici su sjedeći na cesti zaustavili promet ispred zgrade srbijanske skupštine, a prosvjedi se na isti način – sjedenjem – odvijaju i u Nišu, Novom Sadu, Čačku i drugim gradovima, javila je Hina.

Oko 22:00 sata u Pionirskom parku skupina huligana se sukobila s prosvjednicima, a reagirala je i policija. Zabilježen je incident i u Nišu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.