Spriječeno krijumčarenje ljudi u Posušju i Zvorniku

Pripadnici Postrojbe granične policije Gorica, 22. lipnja 2023. godine, spriječili su krijumčarenje trojice državljana Republike Turske i državljanina Iraka na području općine Posušje u selu Mitri.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole taxi vozila, marke Dacia, registarskih oznaka BiH, priopćila je Granična policija BiH.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni I. Ć. je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krijumčarenje ljudi.

Krijumčarene osobe su predane Službi za poslove sa strancima TC Ljubuški.

Pokušaj krijumčarenja u Posušju (Foto: Granična policija BiH)

Pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, 23. lipnja 2023. godine, spriječili su krijumčarenje 18 državljana Afganistana u mjestu Zvornik.

Obavljajući redovne poslove i zadatke u nadzoru državne granice na navedenom lokalitetu, promatranjem kritičnog dijela rijeke Drine, primijećena je veća skupina migranata na čamcu koji se kretao iz smjera R. Srbije u BiH.

Brzom intervencijom policijskih službenika, osobe su stavljene pod kontrolu.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj naredbi se provede daljnje mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela, navedeno je u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Granična policija BiH)