Spremni smo reagirati: EUFOR upozorio političare u BiH

EUFOR je upozorio sve političare u Bosni i Hercegovini da je spreman reagirati u kratkom vremenskom roku ukoliko primijeti i najmanje naznake da bi moglo biti novih sukoba.

Ovako glasi upozorenje EUFOR-a za političke lidere u BiH, zbog rastuće zabrinutosti za povijesno nestabilnu regiju Balkana, koja je ovih dana itekako izražena, prenosi “USNews”.

“Mnogo toga je postignuto na ovim prostorima i ne smije biti ponovno izgubljeno . Još uvijek postoje neke EUFOR-ove trupe u BiH, ali neću se dvoumiti niti jednoga trenutka ukoliko bude potrebno pozvati rezervne snage za intervenciju”, kazao je general Anton Valdner, nakon preuzimanja zapovjedništva nad EUFOR-ovim trupama u BiH.

On dodaje i da politički lideri u Bosni i Hercegovini imaju veliku moć u svojim rukama, zbog čega ih je upozorio.

Novi šef operacija EUFOR-a general james Everard tvrdi da postoje “vanjski utjecaji koji su mogući izazov na zapadnom Balkanu i u BiH”.

Njih dvojica su istaknuli i zabrinutost zbog “sve većega ruskoga utjecaja na području Balkana, kao i obnovljenim sukobima između Srbije i Kosova te rastućim tenzijama u Makedoniji i Crnoj Gori”, prenose Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • “Mnogo toga je postignuto na ovim prostorima i ne smije biti ponovno izgubljeno .”-pa jesu neki postigli puno više od početka rata nego do 90-ih

  • ha, neki koji ništa nisu imali devedesete postigli su zaista mnogo.Bili su golje i seljačine bez ičega a danas su tajkuni i lovatori , iako idalje selje i seljačine po ponašanju i nekulturi. Postigli su veliko čudo, ekonomsko čudo. Od sirotinje do bogataša za čas vrmena. Ti su ljudi stvarno ekonomska čudovišta.

  • samo huškaju narod da prikriju svoju imovinu i pare koje su godinama krali od tog istog naroda i dalje kradu a narod glup pa glup glasaj za svoju naciju nek je i lopov naš je pa se sad žalimo neka tako nam i treba

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.