Sportske igre mladih održane u Širokom Brijegu, Livnu i Mostaru

Najljepša sportska priča, Sportske igre mladih su krajem srpnja održane i u Hercegovini. U Širokom Brijegu, Livnu i Mostaru 2.967 dječaka i djevojčica sudjelovalo je u natjecanjima u 10 sportova, a najbolji su osigurali put na veliko finale u Sarajevo, koje će biti održano od 13. do 17. kolovoza.

Velike vrućine u južnom dijelu Bosne i Hercegovine nisu smetale mališanima da prikažu dobre utakmice, te dokažu da su naučili mnogo o fair-play ponašanju. Sudionika je bilo iz cijele Hercegovine, od Gruda, Glamoča, Čapljine, Čitluka, Počitelja, Jablanice do djece iz gradova u kojima se natjecanje odvijalo.

U Širokom Brijegu, na utakmicama u malom nogometu mališanima se pridružio i predstavnik Sportskog saveza ”Široki Brijeg” gospodin Predrag Naletilić koji je pored dobrodošlice svoj djeci, poručio i slijedeće: ”U Širokom Brijegu ulažemo i vjerujemo u sport, a želja nam je da organizacija Sportskih igara mladih, kao najvećeg natjecanja za djecu, postane tradicija u našem gradu.“

Mališane je posjetio i poznati Brazilac, igrač Nogometnog kluba ”Široki Brijeg”, Wagner Santos Lago te tom prilikom izjavio: ”Sretan sam kad vidim ovako mnogo djece na jednom mjestu, a svi sve dobro zabavljaju.” Najbolji nogometaši u starijoj kategoriji u Širokom Brijegu su ekipa ”Pink Panter”, a put na finale je osigurala i ženska nogometna ekipa ”Veličanstvene” i mališani mlađe kategorije ekipa ”Plavi”. U igri ”Između dvije vatre” razigrani mališani su se dobro zabavili, a pobjednik je ekipa Osnovne škole ”Tin Ujević”.

Dječak, Ljupko Čondrić je najspretniji tenisač u Livnu, a prije finalnog meča je izjavio slijedeće: “Ja sam i prošle godine sudjelovao na Igrama, ali kao dio nogometne ekipe. Ove godine sam se prijavio za tenis i želim putovati u Sarajevo.” Ljupko je istaknuo da voli sve sportove i da su mu Sportske igre mladih super jer može igrati više sportova u jednom danu, a i sam tako zamišlja svoj idealan dan.

U Mostaru je natjecanje počelo na terenima Sportskog centra ”Kantarevac” gdje su odigrane malonogometne utakmice.

Najzanimljivije su bile djevojčice ekipe ”Iskrice” iz Stoca, koje su dobrom igrom osigurale prolazak u finale. Najbolji odbojkaši ekipa ”Žito” iz Mostara i pobjednička ženska ekipa ”Turbina” iz Jablanice su nakon natjecateljskog dijela odigrali i revijalnu utakmicu, u kojoj je bilo neizvjesno do samog kraja, a na kraju su ipak više sreće imali dječaci. Na Igrama u Mostaru, mališane je podržao i trener Hrvatskog športskog kluba ”Zrinjski”, gospodin Dragan Perić koji se nada da će i broj natjecatelja na Igarama iz godine u godine biti veći.

Nakon toplih gradova Hercegovine 3. i 4. kolovoza najljepša sportska priča se nastavlja u Zavidovićima i Doboju.

Pogledajte nekoliko fotografija koje vam donosi Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.