Sporazum potpisan: Iz Saudijske Arabije 32 milijuna KM za zdravstvo u HNŽ-u

Protekloga tjedna ministar financija u Vladi HNŽ Adnan Faladžić je kao član državne delegacije Bosne i Hercegovine boravio u važnome posjetu Kraljevini Saudijske Arabije na poziv Saudijskoga fonda za razvoj.

Uz ministra Faladžića, kao članovi tima Vlade HNŽ-a, nazočni su bili Orhan Tucović, savjetnik ministra, i Dijana Koprivica kao predstavnik Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Razlog ovog posjeta je potpisivanje Sporazuma o dodjeli kreditnih sredstava za “Modernizaciju zdravstvenih ustanova na području HNŽ-a“-Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Županijska bolnica dr. Safet Mujić i Javna Ustanova Opća bolnica Konjic.

Sredstva planirana ovim kreditnim aranžmanom koristit će se za nabavu, odnosno modernizaciju medicinske opreme i infrastrukture spomenutih zdravstvenih ustanova.

Iznos kreditnoga zaduživanja prema usvojenoj Odluci Skupštine HNŽ-a od 32,000.000 KM bit će raspoređen prema već definiranim postotcima, a sve u skladu s utvrđenim potrebama i nedostacima koje su direktori ovih zdravstvenih institucija sa svojim timovima istaknuli kao prioritete.

Proces realiziranja ovoga projekta, čiji je prioritet poboljšanje pružanja kvalitetnije i modernije zdravstvene usluge građanima HNŽ-a kreće tijekom naredne godine, priopćeno je iz Ministarstva financija HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.