Sporazum o suradnji Filozofskog fakulteta Mostaru i Hrvatskog instituta za povijest

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i ravnateljica Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba dr. sc. Jasna Turkalj potpisali su u petak u Mostaru Sporazum o znanstveno-istraživačkoj suradnji i Ugovor o suizdavanju znanstvenog časopisa ”Hercegovina”.

Sporazumom o znanstveno-istraživačkoj suradnji predviđeno je poticanje zajedničkih inicijativa na polju istraživanja, objavljivanja i promoviranja rezultata znanstvenih i stručnih istraživanja, kao i suradnja u ustroju i izvedbi diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija, suradnja u organizaciji i sudjelovanju na stručnim i znanstvenim skupovima i dr.

Ugovorom o suizdavanju znanstvenog časopisa ”Hercegovina” predviđeno je suizdavaštvo nad časopisom kao i formiranje zajedničkog uredništva i uredničkog vijeća. U časopisu će surađivati ugledni znanstvenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe.

Na Filozofskom fakultetu danas je studentima dr. Turkalj predstavila Hrvatski institut za povijest, a dr. sc. Vladimir Geiger predstavio je znanstveno-istraživački projekt Hrvatskog instituta za povijest ”Ljudski gubici Hrvatske u Drugom svjetskom ratu i poraću”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.