Splitski glumac Josip Zovko poginuo u prometnoj nesreći u Grudama

Na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, dogodila se prometna nesreća u srijedu oko 15 sati u kojoj je poginuo 40-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko.

A jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac za nesreću. Nesretni Zovko preminuo je na licu mjesta. Glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima ubijen je 2017. u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Jedna tragedija u obitelji Zovko nije se ni zaboravila, a već je uslijedila druga – pogiblja Josipa, doznaje Slobodna Dalmacija.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao a ipak najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića “Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima Vjerujem u anđele, Najveća pogreška Alberta Einsteina, Holdin i Oprosti za kung-fu. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.

Grude: U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba

(www.jabuka.tv)