Splitska zračna luka očekuje 3.000 putnika sljedećeg vikenda

U splitskoj Zračnoj luci gdje se, nakon epidemije koronavirusa, promet povećava iz dan u dan, sljedećeg vikenda očekuju prvo znatnije povećanje zračnog prometa i 3.000 putnika.

Sljedećeg vikenda, 20. i 21. lipnja, prema dosadašnjim najavama, očekuje se dolazak 30-ak zrakoplova koji će u oba smjera prevesti oko 3.000 putnika što će, nakon epidemije, biti prvo znatnije povećanje prometa u splitskoj zračnoj luci, rekao je u nedjelju za Hinu voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.

Dodao je kako i zadnjeg lipanjskog vikenda također očekuju promet oko 3.000 putnika.

Melvan je podsjetio da su ove godine imali prijavljeni angažman 60 avioprijevoznika u Zračnu luku Split koji je zaustavljen zbog epidemije koronavirusa, ali i dodao da je promet u lipnju obnovilo devet avioprijevoznika. “Već početkom srpnja očekujemo nastavak rasta angažmana avioprijevoznika,” dodao je.

Po njegovim riječima, najveći ovogodišnji promet putnika u splitskoj Zračnoj luci očekuje se u drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza.

(Hina)


3 komentara

  • Jesu li testirani na covid19 oklen su ? nose li.potvrdu.da su zdravi.. ? Da nebude kasnije da su iznjeli.iz hr…. ili.fali.eura Plenkovicu..pa moze i bez certifikata i sa coronom u ljepu nasu… A nama preko veze trebale propusnice iz zupanije u zupaniju…. i tako to

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.