Split pustio publiku sat vremena prije utakmice, u Širokom neugodno iznenađeni – Jabuka.tv

Split pustio publiku sat vremena prije utakmice, u Širokom neugodno iznenađeni

U Splitu se igra utakmica između KK Split i HKK Široki, pobjednik te utakmice ide u playoff ABA lige.

Nakon poraza u predzadnjem kolu od Sutjeske, igrači Širokog idu na teško gostovanje s velikim optimizmom i ambicijama. U toj teškoj utakmici je Širokog trebalo bodriti više od 150 navijača koji su preko interneta već kupili odnosno rezervirali svoje karte.

Velikom podrškom igrači Širokog su trebali dobiti vjetar u leđa, ali koronavirus je stao na put.

Naime, KK Split je u ponedjeljak na službenoj stranici objavio informaciju da će se utakmica iz sigurnosnih razloga odigrati bez gledatelja. Ipak sat vremena uoči ove utakmice izašla je potpuno druga informacija.

Naime, u dvorani na Gripama pušten je određeni broj ulaznica te pretpatnicima KK Split.

U svrhu zaštite i preventivnih mjera od širenja zaraze koronavirusom svi posjetitelji u dvorani moraju biti evidentirani.

Splićani su izali i sljedeće upute za gledatelje:

  1. Suzdržite se od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koji uključuje rukovanje i izbjegavajte bliže socijalne kontakte.
  2. Ukoliko imate respiratorne bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu (veću od 37.5 stupnjeva Celzijusovih) nemojte dolaziti u dvoranu.
  3. Koristite punktove s dezinfekcijskim sredstvima, koji su postavljeni na ulazima u dvoranu.
  4. Pročitajte i primjenjujte istaknute upute o pravilnom pranju ruku i zaštiti.
  5. Za vrijeme boravka u dvorani obavezno koristite minimalno dva mjesta za sjedenje tako da se poveća udaljenost između gledatelja.
  6. Djelujte društveno odgovorno, sukladno uputama nadležnih službi, kako bi preventivne mjere od Corona virusa (COVID-19) bilo što djelotvornije

Portal Jabuka.tv kontaktirao je o svemu i rukovodstvo HKK Široki.

Moramo priznati da smo neugodno iznenađeni odlukom naših suparnika. Jako nam je žao jer su brojni naši simpatizeri i navijači, članovi Škole košarke i svi drugi koji su imali želju doći u Split na ovu odlučujuću utakmicu ostali zakinuti. Stvarno smo neugodno iznenađeni i ovo nije korektno prema našim navijačima koji su posljednji trenutak morali odustati od svojih ulaznica,  a sada vidimo da se publika u Splitu pušta u dvoranu. Naši igrači koji igraju cijelu sezonu jako dobro zaslužili su podršku u posljednjoj utakmici, ali što je tu je, mi ćemo im se pokušati odužiti na sportskom terenu, kazao je predsjednik kluba s Pecare Igor Jelčić u kratkoj izjavi za portal Jabuka.tv.

Utakmica počinje od 18 sati uz izravan TV prijenos na Arena sport.

Dodajmo kako će u Širokom Brijegu biti priređen doček igračima Širokog bez obzira na rezultat utakmice protiv Splićana.

Sprema se doček za košarkaše HKK Široki bez obzira na ishod utakmice

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.