Splićanke šokirane nakon leta: U Beogradu su nam ukrali robu u vrijednosti 6.000 dolara | Jabuka.tv

Splićanke šokirane nakon leta: U Beogradu su nam ukrali robu u vrijednosti 6.000 dolara

Otići u New York, a ne obaviti poveći šoping u jednom od njihovih popularnih outleta markirane odjeće gdje su cijene najčešće i upola niže u odnosu na iste ili slične artikle koji se mogu pronaći u Hrvatskoj, bio bi grijeh. Putovanje sedam Splićanki koje su istražile Veliku Jabuku i obavile veliki šoping pretvorio se u noćnu moru nakon što su se zaputile u Zagreb letom preko Beograda, prenosi Slobodna Dalmacija

Budući da je razmak između dvaju letova iznosio čak osam sati, otišle su na ručak i zatim se vratile na aerodrom “Nikola Tesla” u srbijanskoj metropoli. Prilikom slijetanja u Zagreb, dočekao ih je hladan tuš – stvari iz svih 11 kovčega pokradene su, prtljaga je bila upola lakša nego na početku putovanja.

Moja prtljaga u New Yorku zaprimljena je s crvenom navlakom, a u Zagrebu sam je našla razbijenu, bez navlake, s uništenim lokotom te za devet kilograma lakšu nego na mjerenju težine u SAD-u. Iz moje prtljage otuđeno je 90 posto kupljene robe, uključujući i dva para tenisica, kozmetiku, odjeću koja je bila nova, zapakirana i s etiketom. Ukupna šteta je velika, gotovo tisuću dolara po svakoj od nas; svakako je prevelika da bi se mjerila novcem. Te stvari su bile darovi, iznenađenja, nešto po što smo išle u Ameriku, nešto što je u Hrvatskoj tri puta skuplje ili se uopće ne može kupiti – govori nam još uvijek šokirana Splićanka, koja je odmah sve prijavila predstavniku zračnog prijevoznika, prilažući sve račune za pokradenu robu te službene potvrde o razlici u težini.

Iako su prijavile pljačku zračnom prijevozniku, sve što su dobile jest automatizirani odgovor u kojem se “Air Serbia” ograđuje od te krađe, navodeći kako se sve reklamacije u vezi s prtljagom rješavaju na osnovi težine, a ne vrijednosti.

Prema odredbama Međunarodne udruge za zračni prijevoz (IATA), limit odštete iznosi 20 američkih dolara po kilogramu za komad prtljage najveće težine od 23 kilograma. Naša evidencija ukazuje na to da ste se prijavili na let u New Yorku s jednim komadom prtljage težine 22 kilograma, a po dolasku na zagrebački aerodrom težina mu je iznosila 15,8 kilograma. U skladu s tim, spremni smo vam ponuditi, bez ugrožavanja ostalih prava, iznos od 101 eura za artikle koje ste prijavili kao ukradene na osnovi razlike u težini, navodi se u odgovoru srbijanske kompanije upućenom jednoj od pokradenih prijateljica, uz dodatak kako određeni dio gubitka možda pokriva njezino putno osiguranje.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj: