Splićani idu na izvanredne izbore

Ivica Puljak poručio je u četvrtak da njegova i ostavka dogradonačelnika Bojana Ivoševića ničim nisu uvjetovane niti iznuđene, već odluka da se Splićanima omogući izbor grada kakvoga žele, ističući da Ivošević ništa nije ukrao niti koga udario te da se “zbog neprimjerenog komuniciranja ne ide u zatvor”.

Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv, ja sam mogao odabrati do kraja godine da budem gradonačelnik, da ne prođe proračun pa idu izbori za gradsko vijeće nakon toga, a na to smo možda i navikli u hrvatskoj politici, izjavio je Puljak na konferenciji za novinare na kojoj je potvrdio podnošenje ostavki i nove gradske izbore.

Nisam takav čovjek i takav političar, takvom se politikom ne želim baviti, naglasio je i dodao kako takvom odlukom želi građanima Splita dati mogućnost da izaberu kakav grad žele.

Ja se svojih građana ne bojim, ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana, siguran sam da je imamo i sada i da ćemo je imati u budućnosti, rekao je Puljak.

Za Ivoševića, protiv kojega je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije, rekao je kako ništa nije ukrao ni lagao niti ikoga udario.

U ovakvim teškim odlukama i trenutcima ja se uvijek vratim na pitanje što je istina, a što nije istina. Je li istina da je dogradonačelnik životom prijetio novinarima? Ne, to nije istina. Istina je da je neprimjereno i neadekvatno komunicirao, to je istina. Mi neprimjereno komuniciranje nismo nikada opravdavali, niti ćemo, ali za takve stvari se ne ide u zatvor, pručio je Puljak.

Splitski gradonačelnik i njegov zamjenik podnose ostavke

(Hina/Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.