Špirić: Postoji dobro osmišljen plan urušavanja Srpske

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić tvrdi da postoji dobro osmišljen plan urušavanja Republike Srpske i da neformiranje vlasti na razini BiH pogoduje takvim pretenzijama dirigiranim iz bošnjačkih krugova.

Špirić je rekao da SDA ne želi postići dogovor o formiranju vlasti, jer ima maksimalnu moć u tehničkom mandatu, a izgubit će je čim bude formirano novo Vijeće ministara BiH.

Oni ne žele da SNSD bude dio vlasti na razini BiH, izjavio je Špirić za Glas Srpske.

On je istaknuo da su u BiH sve reforme stale i da se pola godine čeka dogovor o formiranju vlasti, iako je jasno tko su izborni pobjednici.

Iako iz sarajevskih krugova pokušavaju odgovornost za ovakvo stanje prebaciti na Srpsku, svakome je kristalno jasno da glavni kočničari žive u Federaciji BiH, točnije u bošnjačkoj komponenti. Postoji dobro osmišljen plan urušavanja Srpske i da ova poluanarhija na razini BiH pogoduje takvim pretenzijama, naglasio je Špirić.

Komentirajući izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da “Drvar nije srpski grad”, Špirić je rekao da je Drvar bio i ostao srpski grad, što su poručili i Drvarčani koji su se zapitali “tko je Željko Komšić”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.