Spasio djevojčicu od utapanja u rijeci: “Prošlo mi je kroz glavu kako su se tu već neki utopili..”

Jučer poslijepodne se na rječci Ruda u predjelu Gaz u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedna djevojčica gotovo utopila, no život joj je spasio 37-godišnji Josip Crljen koji je bez razmišljanja skočio u hladnu i nabujalu rijeku.

Djevojčici od 12-13 godina, koja nije znala plivati, tako je spasio život, javlja Dalmatinski portal.

Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: “Neka mala je upala u vodu!”. Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao, rekao je za  Josip Crljen i dodao na tom mjestu ni odraslima nije lako plivati jer ima virova.

Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno. Ja sam se tu znao kupati ispod mosta, znam kako se ponašati u virovima, treba se opustiti jer što se više opireš, to te više povlači, kaže Crljen.

Nakon što je izvukao djevojčicu, ljudi su iz rijeke izvukli i njega.

Djevojčica je bila sva bijela, polumrtva, davali su joj umjetno disanje, srećom su tu bile dvije doktorice i hvala Bogu da je mala u redu, dodao je Crljen.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.