Spašavajući člana krda bivol ''potkačio'' lava rogovima i bacio ga pet metara u zrak

Dva lava u južnoafričkom nacionalnom parku Mjejane Reserve nanjušila su mladog i usamljenog bivola te ga napali i počeli zarivati zube u njegovu kožu.

No ovaj par grabežljivaca nije ni slutio da napadnutom bivolu prijatelji dolaze u pomoć. Bivoli su dojurili i rogovima odbacili jednog lava nekoliko metara u zrak te ih otjerali.

Dramatičnoj sceni svjedočili su Oliver Matheson (16) i njegova dva prijatelja, Yaseen Majal (17) i Alex Raubenheimer (17), koji su s Oliverovim ocem krenuli u dinamičnu vožnju kroz rezervat i nisu očekivali da će vidjeti ‘pokušaj ubojstva’.

”Dva mlada lava tiho su promatrala bivola, a onda su munjevito napali svoj plijen. Bivol se hrabro borio no na poslijetku se predao. Izgledalo je kao da je to kraj.

No onda smo vidjeli dva bivola iz istog krda kako se vraćaju. Mladi bivol je pao na pod, a veliki je dotrčao i napao lava. Bilo je ludo, odbacio ga je oko pet metara u zrak”, kazao je Oliver.

”Idemo u ovaj park dva ili tri puta godišnje, i proteklih godina nismo vidjeli ništa slično”, kazao je njegov otac Ian i zaključio kako su sretni što su imali prilike doživjeti ovakav prizor. (Jutarnji.hr) 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.