SOS Š.B.: Donesite odluku o osnivanju rendžera za zaštitu izvorišta Lištice i parka Borak

SOS Široki Brijeg predložio je Općinskom vijeću da donese odluku o osnivanju rendžera koji bi vršili nadzor nad izvorištem rijeke Lištice ali i nad cijelim koritom istoimene rijeke te nad parkom Borak. Ujedno, SOS Široki Brijeg je jedina politička organizacija koja napravila i dostavila prijedlog plana rada za Općinsko vijeće Širokog Brijega u 2013.godini.

Prema prijedlogu, SOS Široki Brijeg, zatraženo je povećanje sredstava u proračunu za mlade ali da se ta sredstva dodjeljuju preko javnog natječaja prema pravilniku koji bi trebao ocijeniti kvalitetu projekta koji je bitan za interes Širokog Brijega, a ne na način kako se to dosada radilo, prema nepotizmu i nepodnošenju izvješća o utrošku sredstava.

Prijedlog SOS Široki Brijeg napravljen je prema Statuta Općine Široki Brijeg i Poslovnika o radu Općinskog vijeća Široki Brijeg kojim su utvrđeni poslovi i zadaci koji su, sukladno ustavu, zakonu i Statutu Općine, u nadležnosti Općinskog vijeća.

Među ostalim, SOS Široki Brijeg je kroz 20 točaka predložio put kojim Općinsko vijeće treba ići ukoliko želi dobro žiteljima Širokog Brijega. Predloženo je donošenje odluka o utvrđivanju i javnom objavljivanju dužnika prema općini,  o provedbi odluke o lokaciji za zbrinjavanje otpada, donošenje odluke o formiranju poduzeća za održavanje gradskih grobalja, odluke o definiranje javnih površina za oglašavanje i plakatiranje te o njihovoj provedbi ali hitne odluke o prostorima koji moraju biti dati na korištenje mladima. Jedna od bitnih točaka razvoja svake općine jest cestovna infrastruktura i povezanost s drugim općinama, SOS Široki Brijeg je dao prijedlog da se hitno donese odluka o hitnoj izradi dokumentacije za apliciranje projekata za saniranje i uređenje regionalnih cestovnh pravca Široki Brijeg – Čitluk zbog blizine Međugorja te Široki Brijeg – Posušje kroz Rakitno zbog blizine Blidinja, na više državne institucije, Županiju i Vladu F BiH.

SOS Široki Brijeg dao je i prijedlog da se donese odluka o osnivanju redara za sustav vodoopskrbe koji bi trebali uvesti red natapanja parcela što u Širokom Brijegu desetljećima nije uređeno.

(SOS Široki Brijeg | www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.