Sony smanjuje proizvodnju PlayStationa 5

Globalna nestašica čipova i dalje ”žari i pali”, pa je Sony odlučio smanjiti prognozu proizvodnje PlayStationa 5 za tekuću financijsku godinu.

Prema izvješću Bloomberga, japanska je tvrtka očekivala da će između travnja 2021. i ožujka 2022. godine napraviti 16 milijuna konzola, a sad su taj broj smanjili za čak jedan milijun.

Naime, Sony je još prije predvidio da će u ovoj tekućoj financijskoj godini prodati 14,8 milijuna konzola, što znači da ako i uspiju proizvesti njih 15 milijuna, svejedno će doseći svoj cilj. Međutim, da su uspjeli ostvariti prvobitan plan, imali bi dodatne zalihe PlayStationa 5 i za sljedeću godinu, pa bi ga se zainteresirani kupci lakše mogli ”dočepati”.

Osim toga, Bloomberg navodi da Sony osim problema s opskrbom ima i neke logističke probleme, pa isporuke komponenti ne stižu uvijek na vrijeme, a situaciju pogoršavaju i različite protupandemijske mjere, osobito kad je u pitanju cijepljenje zaposlenika u proizvodnji, piše Bug.hr.

Podsjetimo, početkom mjeseca je Sonyjev konkurent Nintendo objavio da ne može proizvesti dovoljno Switch konzola da zadovolje potražnju nadolazeće blagdanske sezone. Iz tog su razloga također smanjili svoje prognoze, smatrajući da će u tekućoj financijskoj godini prodati 1,5 milijun konzola manje, nego što je to prvobitno očekivano.

Ne možemo proizvesti dovoljno da zadovoljimo potražnju koju očekujemo tijekom nadolazeće blagdanske sezone. Trenutačno nema znakova poboljšanja, a situacija je i dalje ozbiljna, tako da ne mogu reći koliko će još trajati, rekao je tada predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.