Sony povećava proizvodnju PlayStationa 4

Sony je predstavio PlayStation 4 još 2013. godine i od tada je prodan u više od 116 milijuna primjeraka. Tvrtka je svjesna uspjeha svoje stare konzole, pa su je još malo odlučili ostaviti na životu.

Nabavka igraće konzole nove generacije za mnoge je gotovo nemoguća misija. Visoka cijena, ”natezanje” s preprodavačima i nestašica čipova, otežavaju situaciju više no ikad. Sony je, kao i svi drugi proizvođači, svjestan tog problema, pa će u 2022. povećati proizvodnju PlayStationa 4 da im korisnici ”ne ispadnu iz đira.”

Naime, iako je proizvodnja PlayStationa 4 navodno trebala prestati još krajem prošle godine, Sony je potvrdio za Bloomberg da će ju ipak nastaviti. Razlog tome je, barem prema njihovim navodima, činjenica da je PS4 jedna od najprodavanijih konzola ikad i da, kako kažu, ”uvijek postoji križanje između generacija”, piše Bug.hr.

Ideja im je da u 2022. godini proizvedu još oko milijun PS4 konzola, da bi se ublažio dio pritiska na proizvodnju nove konzole. Starija konzola, dakle, koristi manje napredne čipove te je jednostavnija za izradu, a mnogima će poslužiti i kao dobra alternativa, jer videoigre i dalje redovno izlaze.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.