“Solinjanka”: SIPA vrši pretrese u Mostaru i Grudama, ima uhićenih dilera

U okviru akcije kodnog naziva “Solinjanka” izvršeni su pretresi objekata i vozila povezanih s tri osumnjičene osobe na području Mostara i Gruda, a koje su osumnjičene za organizirano krijumčarenje opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e su na području Mostara i Gruda izvršili lišenje slobode osumnjičenih i pretrese objekata i vozila, koja koriste osumnjičeni, javlja Klix.ba.

Na mjestu događaja su tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju aktivnosti na terenu.

U združenoj policijskoj akciji sudjeluju SIPA kao nositelj aktivnosti, a podršku pružaju Granična policija BiH, MUP HNŽ i MUP ŽZH.

Akcija je realizirana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne grupe, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljom distribucijom opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno opskrbljivanje opojnom drogom heroin, ilegalnog tržišta narkotika na području Mostara.

U okviru istrage, ostvarena je značajna suradnja s partnerskim agencijama na području Hrvatske, s obzirom na to da je opojna droga heroin krijumčarena i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala iz članka 250. i neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. Kaznenoga zakona BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa s ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim kaznenim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.