Solana Tuzla radi punim kapacitetom, isporučeno 10.000 tona soli

Uslijed novonastale situacije i povećane potražnje osnovnih životnih namirnica, sol je jedna od prvih na popisu najtraženijih proizvoda posljednjih mjeseci.

Da bi spremno odgovorili na sve zahtjeve domaćeg i inozemnog tržišta, Tuzlanska Solana radi punim kapacitetom kako bi proizveli i opskrbili sve kupce i domaćinstva ovim, za život neophodnim, proizvodom.

Solana i u ovim uvjetima pandemije koronavirusa redovno proizvodi i distribuira sol kako na domaće tako i na inozemno tržište. U ožujku imamo povećanu potražnju soli, a u zadnja tri tjedna na tržište smo isporučili 10.000 tona svih vrsta soli. Do sada smo uspjeli odgovoriti svim zahtjevima tržišta i nadamo se da ćemo održati ovaj kontinuitet proizvodnje i da soli neće nedostajati kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

Svim kupcima u susjednim državama koje ovu stratešku sirovinu nemaju u dovoljnim količinama, isporučujemo prema njihovim potrebama i u neophodnim količinama. Pored svih otežavajućih okolnosti i dalje poseban naglasak stavljamo na sigurnost i kvalitetu naših proizvoda, ističe Bakir Smailagić, direktor Tuzlanske Solane, piše BiznisInfo.

Unatoč činjenici da se izvoz soli odvija otežano zbog situacije na granicama, Tuzlanska Solana uz pomoć suradnje s distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku sol u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje.

Solana u izvozu, putem teretnih vlakova isporučuje svoje proizvode, a iz ove kompanije navode kako je krajem prošlog tjedna otišao teretni vlak soli za Sloveniju.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.