Solak: Odluka da starijim osobama dozvolimo izlazak nije poziv za šetnju

Odluka da osobama starijim od 65 godina dozvolimo izlazak kako bi obavili obaveze nije poziv za šetnju, rekao je načelnik Federalnog stožera Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak danas na konferenciji za medije predstavnika federalnih institucija.

Solak je istaknuo da je sve spremno za aktivnosti koje počinju sutra i koordinirano prije svega s MUP-om koji će sve aktivnosti nadzirati.

Tu prije svega mislim na kontrolu izlaska osoba starijih od 65 godina. Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom razdoblju ne izlaze. Ako vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom razdoblju izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska penzionerima, objasnio je Solak.

Apelirao je još jedanput na građane da sutra do 12.00 sati ne izlaze, kao i na penzionere koji imaju mogućnost da penzije preuzmu putem prijatelja ili člana porodice.

Napomenuo je da večeras slijeće avion iz Švedske, a sutra autobus iz Francuske, sa bh. građanima koji će morati proći kroz obavezni karantin.

Sve je organizirano, karantena spremna, sigurnosni elementi za dolazak tih ljudi su poduzeti. Vidjet ćemo da na graničnim prijelazima pod kontrolom Federalne uprave za inspekcijske poslove napravimo punktove gdje ćemo imati mogućnost trijaže za sve putnike, rekao je Solak i dodao da se nada da će poduzete mjere kao i do sada nastaviti davati rezultate.

(Fena)


4 komentara

  • Za lika nikada culi a drzi sve poluge u drzavi… Ispade da drzavu svatko moze bolje voditi pa i u krizi od nasih politicara.., Velike nase vode nestadose i sklonise se u podrume gdje su i u ratu bili.., Uh kad izadu i pocmu raditi,, krasti,, tesko nama…!

  • Vi da imalo imate obraza ne bi se javljali . U svijetu nema države koja je više donacija dobila od Bosne. Dobili smo toliko donacija da smo do sad trebali izgradit Tokio , a nismo jer sve donacije su završile po trezorima kod par familija i njihovih pudlica. Svijet je davno skontao da našim kriminalcima ne treba dati . I imamo obraza mi da se ljutimo na nekoga i ponašamo kao da je neko dužan nama pomagati nije nas stid još uvijek čekat donacije malo se nakrali pa daj još.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.