Šokantni prizori: Izbacuju trupla iz grobova zbog neplaćanja najma kripte

Kripte na gradskom groblju u Gvatemali se iznajmljuju, a ukoliko obitelj više ne može plaćati, čistači grobova izbacuju tijela. Neka završe u masovnoj grobnici. 

Ljudska glava s kosom, lijes djeteta ili cijela mumificirana tijela preminulih, prizori su se kojima se radnici na gradskom groblju u Gvatemali susreću gotovo svakodnevno. U opis njihova posla ulazi i izbacivanje ostataka pokojnika čije obitelji nisu platile iznajmljivanje kripte. Čim ugovor o najmu istekne, oni dolaze s čekićem, obijaju vrata i odnose ostatke kako bi se prostor iznajmio drugome.

Ukoliko obitelj pokojnika ne dođe po njegove ostatke, radnici tijela spremaju u plastične vreće, obilježe ih i pokapaju u masovne grobnice.

Većina tijela koja izvade u raspadajućem je stanju, no ona koja su ležala u višim kriptama gdje je toplije i suše, mumificirala su se.

Čistači grobova na groblju u glavnom gradu rade već godinama, pa svoj posao obavljaju makinalno. Razvaljuju lijesove koji na kraju završe na smeću, bacaju tijela na hrpu koju viljuškar u konačnici prevozi do mjesta za pokop.

– Strvinari su cijelo vrijeme kružili iznad groblja promatrajući svaki pokret radnika. Vidio sam kožu, kosti i gotovo očuvana lica sa grčevitim grimasama. Sve od dna kripti do ostataka ljudske kose, snažno je zaudaralo, kazao je fotograf Jorge Dan Lopez, a prenosi Daily Mail.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!

grobnica_gvatemala_2

grobnica_gvatemala_3

grobnica_gvatemala_4

grobnica_gvatemala_5

grobnica_gvatemala_6

grobnica_gvatemala_7

grobnica_gvatemala_8

grobnica_gvatemala_9

(24sata.hr | Foto: Screenshot 24sata.hr)

Nema komentara

  • a zašto prenosite ovako glupe i strašne vijesti. siromaštvo na svijetu postoji i najlakše je zatvarati oči i praviti se da nema kanibala, incesta, prebiranja po afričkom smeću, južnoamerički karteli… ali i moje dijete otvara “jabuku”, što će vam ovo?

    • a zadrtosti u pičku materinu… piše ti gore uznemirujuće fotografije, a koji kurac djetetu puštaš internet, daj mu igračke normalne

  • Što sada zbog Vašeg djeteta novinari ne bi trebali raditi svoj posao?
    Na internetu je uvijek bila i bit će roditeljska zaštita… Pa izvolite… 🙂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.