Šokantni kraj Igre prijestolja ruši rekorde i na torrentima

U osam sati nakon emitiranja epizode na HBO-u epizoda je skinuta čak 1,5 milijuna puta. Ostvaren i najveći broj dijeljenja pojedinačnog dokumenta u isto vrijeme.

Igra prijestolja nastavlja rušiti rekorde. Ovu hit seriju obožavaju diljem svijeta, a u nedjelju navečer emitirana je vjerojatno dosad najiščekivanija epizoda. Bila je to završna epizoda 5. sezone koja prati popularne knjige G. R. R. Martina.

Iako je predviđeno 7 knjiga i 7 sezona, Martin još nije objavio sljedeću knjigu pa se po prvi puta događa situacija da će serija vjerojatno prestići kronologiju događanja u knjigama. To je dalo dodatni interes finalu pete sezone pa je oboren rekord gledanja u svih pet sezona, a oboren je i rekord u ilegalnom skidanju epizoda s interneta.

Naime, u osam sati nakon emitiranja epizode na HBO-u epizoda je skinuta čak 1,5 milijuna puta. Predviđa se da će u sljedećim danima ta brojka prijeći i 10 milijuna. Istovremeno je ostvaren i najveći broj dijeljenja nekog pojedinačnog dokumenta u isto vrijeme u cijeloj povijesti interneta. Ovim rekordima zasigurno je pomogla i dramatičnost i obrati u seriji koji su se dogodili u nekoliko ranijih odličnih epizoda. Također, odmah nakon emitiranja finala fanovi su pohrlili na internet komentirajući radnju, te su tako još više zaintrigirali one koji još nisu pogledali epizodu.

Serija ima najviše gledatelja u Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi i Indiji, a iznimno je popularna i u Hrvatskoj. Uostalom, u Hrvatskoj se i snimao dobar dio epizoda na lokacijama u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku.

(24sata.hr)

Komentiraj: