Šok za pušače na ulici: Provokativna reklama kašlje kad osjeti dim

The coughing billboard

Reklamskylten som hjälper dig med nyårslöftet.

Posted by Apotek Hjärtat on Sunday, 25 December 2016

Švedska farmaceutska tvrtka krenula je s provokativnom kampanjom protiv pušenja.

Animirani reklamni oglas, na kojem se prikazuju glava i ramena mladića, pokazuje ga kako zakašlje svaki put kad pored njega prođe pušač zahvaljujući ugrađenim dimnim detektorima, prenosi Net.hr.

Oglas je postavljen na jednom trgu u Stockholmu gdje se ljudi redovito okupljaju kako bi pušili, prenosi Daily Mail.

Iznenadi pa obavijesti

U reklami mladić kaže gledateljima “Mi smo švedska farmaceutska tvrtka Hjärtat. Naš je zadatak pomoći vam da živite duži i zdraviji život. Zbog toga sam ja ovdje, kako bih vam pomogao da steknete nove, zdravije navike na vrijeme za novu godinu.”

‘Nova godina, nove odluke’ slogan je kampanje te oglas zatim predstavlja razne vrste tretmana koji bi vam mogli pomoći da prestanete pušiti.

Prolaznici zastaju u šoku kada crno-bijeli čovjek u oglasu odjednom počne kašljati.

Kontroverzni oglas

Video je pregledan već 375.000 puta na Facebook stranici tvrtke. Gledatelji su podijelili svoja mišljenja.

“Mislim da je ovo apsolutno fantastično”, napisala je jedna osoba. “Ako uspijete motivirati samo jednu osobu da prekine s tom odvratnom navikom, vrijedilo je.”

“Genijalno i inovativno kao i uvijek!”, komentirao je drugi.

Ali neki su više skeptični “Mislio sam da je 2016. bila godina posramljivanja pušača, sa slikama trulih stopala i prerezanih pluća na kutijama cigareta. Ali ovo je korak više.”

“Jedina stvar koju će ovaj oglas postići je da će natjerati pušače da odu negdje drugdje”, jedan je prkosni gledatelj napisao. “Vjerovali ili ne, ali mi smo u stvari savršeno svjesni rizika kada pušimo.”

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: