Šok u svijetu atletike: Poginuo bivši svjetski prvak – Jabuka.tv

Šok u svijetu atletike: Poginuo bivši svjetski prvak

Kenijski atletičar Nicholas Bett, svjetski prvak na 400 metara s preponama iz 2015., poginuo je u srijedu ujutro u prometnoj nesreći, objavila je policija.

Nesreća se dogodila nakon što je njegov automobil naletio na rupu i onda se počeo okretati. Bett je poginuo na licu mjesta, izjavio je za agenciju France Presse zapovjednik policije okruga Nandi Patrick Wambani.

Na svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu Nicholas Bett postao je prvi Kenijac koji je osvojio naslov prvaka na 400 metara s preponama uz nacionalni rekord (47,79). Nije mogao braniti naslov u Londonu dvije godine kasnije zbog ozljede.

Bett je sudjelovao početkom kolovoza na Afričkom atletskom prvenstvu u Asabi u Nigeriji, otkud se vratio u ponedjeljak u Keniju s reprezentacijom. U Asabi nije nastupio u finalu na 400 metara zbog bolova.

Ovo je jako žalosno jer sam još jučer razgovarao s njim. Išao je na razgovor s liječnikom u bolnicu u Nairobiju zbog ozljede koju je zaradio u Asabi, izjavio je član kenijske reprezentacije Barnabas Korir.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.