Softveri kompanije “BS Telecom Solution” bit će postavljeni na autocesti u Crnoj Gori

Bh. kompanija “BS Telecom Solution” potpisala je novi višemilijunski ugovor u Crnoj Gori za proizvodnju, isporuku i instalaciju softvera za upravljanje i nadzor prometa na autocesti Bar – Boljare.

Radi se o poddionici autoceste Smokovac-Uvač-Mateševo, ukupne dužine 41 kilometar.

Mirza Varatanović, direktor “BS Telecom Solutions” ističe da se radi o veoma zahtjevnoj dionici autoceste koju čini ukupno 16 tunela i izuzetno kompleksnom poslu sa aspekta sigurnosti sudionika u prometu.

Naš zadatak je isporuka i instalacija vlastitog BS Husky softvera koji služi za kontrolu i upravljanje prometa u kontrolnom centru Pelev Brijeg i duž cijele dionice autoceste. S obzirom na konfiguraciju terena na kojoj se gradi autocesta ovo će biti veoma izazovan i zahtjevan projekt. Potpisivanje ovog ugovora potvrđuje da je naš proizvod BS Husky regionalni lider na polju pametnih transportnih sustava, jer smo sa ovim softverom prisutni na autocestama i magistralnim cestama u praktično svim državama šire regije, kaže Varatanović.

Potpisivanjem ovog ugovora, ovoj sarajevskoj tvrtki ovo će biti četvrti ugovor u Crnoj Gori koji je potpisan u zadnjih godinu dana. Pored ovog projekta BS Telecom Solutions trenutno na inozemnim tržištima realizira više od 32 milijuna maraka vrijedne projekte samo u oblasti pametnih transportnih sistema (ITS).

BS Telecom Solutions vodeća je IT kompanija u Bosni i Hercegovini i regionalni lider u oblasti ITS softvera, IoT i smart city rješenja. Očekuje se kako će do kraja ove godine imati pet puta veći izvoz u odnosu na prošlu godinu.

Ova domaća kompanija trenutno zapošljava 95 zaposlenika sa stalnim trendom rasta broja radnika. BS Telecom Solutions član je američke gospodarskekomore AMCham u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.