Softver koji pretvara snove u glazbu

Sleep musicalization je softver koji je izradila mlada finska znanstvenica Aurora Tulilulu. Njegova namjena je pretvaranje snova u glazbu te radi u paru s uređajem za analizu snova Bedditom. Aurora Tulilulu je mlada studentica Sveučilišta u Helsinkiju koja je izradila softver Sleep musicalization čija je namjena pretvaranje snova u glazbu.

U tom procesu mu pomaže Beddit uređaj za analizu snova.Beddit funkcionira pomoću malog senzora koji se postavi ispod madraca i funkcionira po principu balistokardiografije, metode detektiranja i mjerenja mikrokretnji srca i respiratornog sustava. Zatim algoritam podatke zabilježene Bedditom analizira i pretvara u glazbene melodije i ritmove.

– Softver sklada jedinstvene melodije zasnovane na raznim fazama sna, na pokretu, srčanim i disajnim ritmovima, on sažima čitavu noć sna u nekoliko minuta glazbe, navela je Tulilaulu u priopćenju.Cilj ovog izuma je pružanje pomoći korisnicima kako bi shvatili i analizirali strukturu svog sna te poboljšali njegovu kvalitetu.

Primjere kako “sviraju” naši snovi možete poslušati na ovom linku sleepmusicalization.net.

[youtube id=”nYI5CtBosyU” width=”600″ height=”350″]

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.