SNSD traži mjesto u Vladi HNŽ-a kao predstavnik Srba

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Gradskog odbora SNSD Mostar na jednoj od točaka dnevnog reda raspravljalo se i o nedavnom imenovanju Nevenka Hercega za mandatara za sastav nove Vlade HNŽ.

Povodom toga donesen je zaključak da se pozove mandatar i svi relevantni sudionici formiranja vlade da u proces formiranja vlade uključe predstavnike SNSD, kao stranke čija je lista dobila najviše glasova srpskog naroda na području HNŽ-a.

Očekujemo da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda, tako da SNSD predloži svog kandidata za ministra u Vladi HNŽ.

Izbor Vlade bez ministra iz reda srpskog naroda bio bi jednako neprihvatljiv kao izbor nelegitimnog predstavnika koji bi radio isključivo za interese stranke koja ga je predložila a ne naroda koji, navodno, predstavlja. Nadamo se da se praksa iz nekoliko prethodnih izbornih ciklusa neće nastaviti i ovoga puta.

Smatramo da nije prihvatljivo da jedan narod bira drugome predstavnike te da se tako produbljuje jaz i nepovjerenje među narodima što ne odgovara nikome. Jedino će izbor ministra predloženog od strane SNSD osigurati legitimno predstavljanje srpskog naroda u HNŽ-a navodi se u priopćenju za medije SNSD-a.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Eto vam sloba zvani viagra svakako se dole voza sa golmanicom probao ga je jere naguzit u žzh pa mu nije prošlo ostala je samo želja i tiha patnja zadovoljio je se da bude rizničar dinastije lijanović i privatni maser babe blage a sve za bidon crnog vina i par miliončeka. pametan čovjek. je bosanac ali halal mu vera

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.