Snowden gostovao kod Joe Rogana i oktrio nove šokantne detalje o špijuniranju – Jabuka.tv

Snowden gostovao kod Joe Rogana i oktrio nove šokantne detalje o špijuniranju

Američki zviždač Edward Snowden (36) koji je uzdrmao svjetsku javnost 2013. objavom strogo povjerljivih podataka američkih tajnih službi bio je gost u talk showu kod poznatog američkog stand-up komičara Joe Rogana.

U emisiji koja je potrajala više od dva sata Rogan i Snowden su se dotaknuli brojnih tema, a posebno oko toga što se promijenilo u svijetu od 2013. godine kad je Snowden kopirao i puštao visokoklasificirane podatke iz Agencije za nacionalnu sigurnost 2013. godine, dok je bio zaposlenik i podizvođač Središnje obavještajne agencije.

Snowdenovi Memoari “Permanent Record” (Trajni zapis) koji su nedavno objavljeni, nude uvid u iskustva koja su ga dovela do razotkrivanja tajnih programa nadzora američkih obavještajnih službi, ali i upozorenja o mogućnostima daljih zloupotreba tehnološkog napretka.

“Permanent Record” vjerovatno neće promijeniti ničije mišljenje o Snowdenu, ali kad je riječ o privatnosti, slobodi govora i Ustavu, njegova priča razjašnjava koji su bili ulozi, a sada je ova njegova knjiga javno dostupna.

Podsjećamo kako je američka vlada najavila tužbu protiv Edwarda Snowdena zbog njegove nove knjige, navodeći kao razlog “kršenje sporazuma o neotkrivanju podataka”.

Snowden trenutno živi u Rusiji kako bi izbjegao kazneno gonjenje u SAD-u.

Joe Rogan je bio je u počecima jedna pod poznatijih osoba koji je dao javnu podršku Snowdenu, stoga je ovaj njihov opširan razgovor još zanimljiviji.

Kako je njihov razgovor tekao, pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.