Snježna oluja u Madridu: Medicinski djelatnici pješačili 22 km da bi došli na posao

Španjolska vlada je u nedjelju poslala konvoje s cjepivom protiv covida-19 i hranom u područja odsječena zbog oluje Filomene, koja je donijela najobilnije snježne oborine u posljednjih nekoliko desetljeća diljem središnje Španjolske i usmrtila četiri osobe.

U madridskome području spasioci su doprli do 1.500 ljudi zarobljenih u automobilima, a vlasti su pozvale građane da ostanu kod kuće zbog opasnosti od nesreća i širenja koronavirusa.

Prognostičari su upozorili na opasne uvjete sljedećih dana s temperaturama koje bi se trebale spustiti do minus 10 Celzijevih stupnjeva idući tjedan i s vjerojatnošću da će se snijeg pretvoriti u led te da će se srušiti oštećena stabla.

Neki zdravstveni djelatnici u Madridu hodali su satima kako bi stigli na posao i rasteretili svoje iscrpljene kolege koji su odradili dvostruke smjene.

Ceste su blokirane, a mnogi međugradski vlakovi više ne voze te je njegovatelj Raul Alcojor hodao 14 kilometara kako bi stigao u bolnicu na posao.

Ne bi bilo moralno da sam ostao kod kuće, rekao je, pozivajući se na kolege koji su radili više od 24 sata. Zbog dubokog snijega i srušenog drveća trebalo mu je dva sata i 28 minuta da dođe do bolnice.

On nije bio jedini koji se odvažio na takvo putovanje. Jedna medicinska sestra je kazala kako je do bolnice hodala 20 kilometara, a na društvenim mrežama se pojavila snimka dva medicinska djelatnika koja su pješačila 22 km kako bi stigla do jedne madridske bolnice, piše The Guardian.

Oluja je zahvatila oko 20.000 km cesta u središnjoj Španjolskoj, a vlada će poslati konvoje s cjepivima i zalihama hrane onima kojima je to potrebno, rekao je u subotu ministar prometa Jose Luis Abalos.

Tridesetšestogodišnja žena u subotu je rodila dijete u vozilu Hitne pomoći u Madridu nakon što je zdravstveni radnici nisu uspjeli prevesti u bolnicu.

Muškarac i žena utopili su se u automobilu nakon što se rijeka izlila u blizini Malage na jugu, dok su se dvije beskućnice smrznule u Madridu i Calatayudu na istoku, rekli su dužnosnici.

Državna meteorološka agencija (Aemet) objavila je da je u subotu u Madridu palo 20-30 cm snijega, najviše od 1971. godine.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.