Snimljeni crtači svastike na Poljudu

Djelatnici Policijske uprave splitsko- dalmatinske u posjedu su snimke na kojoj se vide dvojica muškaraca koji se dovode u izravnu vezu s iscrtavanjem nacističke svastike (kukastog križa) na stadionu u Poljudu, objavila je Slobodna Dalmacija navodeći kako im ovu informaciju iz splitske policije nisu htjeli potvrditi.

”Izvidi su tajni i ne možemo iznositi detalje kriminalističkog istraživanja”, rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU SD.

Prema neslužbenim navodima, dvojica mogućih počinitelja preskočila su, pod okriljem noći, ogradu jednog od ulaza na stadionu. Sa sobom su, navodno, nosili za sada nepoznati predmet koji podsjeća na poljoprivrednu prskalicu uz pomoć koje su iscrtali svastiku. Kamera ih je uhvatila u trenutku upada na stadion, odnosno preskakanja ograde, i nakon obavljena posla i izlaska sa stadiona.

”Ako splitska policija zaista ima ovakvu snimku, to je veliki korak naprijed u otkrivanju počinitelja toga gnusnog (ne)djela”, navodi Slobodna Dalmacija dodajući kako su ”usprkos mnogim prigovaranjima raznih hrvatskih političara i raznih udruga, splitski policajci u tišini radili i pregledavali ‘kilometre’ snimki s 90-ak kamera koje ‘pokrivaju’ stadion u Poljudu”.

Slobodna piše kako je dvojac svastiku veličine 11 puta 11 metara iscrtao pod okriljem noći i na stadionu se zadržao tek nešto više od deset minuta

(Slobodna Dalmacija)

Komentiraj: