Snimka Thompsonovog koncerta s Kupresa i na službenoj stranici Guinnessovih rekorda

Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu srušilo je 30. srpnja ove godine čak 2325 Ivana koji su u Kupres pristigli iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja.

Na službenoj stranici Guinnesovih rekorda na poveznici koja govori o obaranju rekorda na Kupresu, gdje se okupilo najviše osoba sa istim imenom navode kako je za to zaslužna upravo Thompsonova pjesma “Moj Ivane” i još su stavili video koncerta gdje je nastupio, prenosi Narod.hr.

Podsjetimo, u nastojanju da sruše svjetski rekord u broju Ivana okupljenih na istome mjestu, a sve prema onoj staroj “Vratit će se Ivan s tisuću momaka”, u Kupresu su ih htjeli skupiti 1000. Obiteljski dan, koji se slavi kao dan posvete tamošnje crkve Svete Obitelji, dobio je novu dimenziju.

U želji da promiče prirodne ljepote, turističke potencijale, tradiciju i vrijednosti kupreškog kraja – udruga “Kupreški kosci” organizirala je manifestaciju “Tisuću Ivana” koja je okupila osobe svih dobi koje nose to ime, i srušili novi svjetski rekord.

Potporu održavanju ove manifestacije, koja će sljedeće godine, kako su najavili organizatori okupiti i obitelji Ivana, dala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Dakle, u tekstu knjige službenih obaranja svjetskih rekorda za 2017. godinu na jednoj od stranica stajati će tekst: ‘The record attempt included the song Moj Ivane by Marko Perković Thompson’ i onda ovakvog čovjeka antihrvatski, anacionalni plaćenici sa moralnog dna pljuju blate i gaze!? Kad ime njihovih idola u vidu cece, mece, karleuše i bajage tamo pročitam tada pisnite!
    Bravo Thompsone, bravo Ivani!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.