Snimio kako izgleda odjeća vatrogasaca iz Černobila u podrumu bolnice

Avanturistima i turistima Zona isključenja u Černobilu bila je zanimljiva i prije nego što je HBO snimio seriju o najvećoj nuklearnoj katastrofi u povijesti ljudskog roda.

Na YouTubeu se može pronaći nekolicina videa nastalih u Pripjatu i području oko nuklearne elektrane koji su snimljeni prije serije, a jedan od najbizarnijih videa nalazi se na kanalu OnTourWithGerrit, njemačkog Youtubera koji se bavi obilaženjem neobičnih mjesta na zemlji.

O Černobilu je snimio mnoštvo videa, a onaj najluđi vjerojatno je nastao u podrumu bolnice u Pripjatu, gdje su, baš kao u seriji, dovezli vatrogasce koji su gasili požar na nuklearnoj elektrani. Gerrit je pronašao odjeću vatrogasaca koja tamo stoji već 33 godine i spravom za mjerenje radijacije utvrdio da je još uvijek toliko kontaminirana da se ne smije ni dodirnuti.

Serija HBO-a pobudila je interes za Černobilom diljem svijeta te svi žele znati više o onom što se dogodilo u travnju 1986. godine, piše Index.hr.

Među odjećom koju je Gerrit snimio vjerojatno se nalazi i odjeća vatrogasca Vasilija Ignatenka, čiju sudbinu i sudbinu njegove supruge pratimo u seriji.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.