Snijeg zabijelio Bihać i Sanski Most, pada i u većem dijelu kopnene Hrvatske

Najavljivana promjena vremena i pad temperatura donijeli su u Unsko-sansku županiju prvi snježni pokrivač ove jeseni.

Snijeg je tijekom noći padao širom sjeverozapadne Bosne pa je tako bijeli pokrivač već formiran na livadama, krovovima kuća, ali i prometnicama skoro svih gradova. Visina snijega jutros u sedam sati iznosila je 8 cm u Bihaću i 3 cm u Sanskom Mostu.

Vozila se kreću nešto sporije, a promet je umjereno otežan na pojedinim dionicama zbog smanjene vidljivosti.

Prema podacima BIHAMK-a, ugaženog snijega na cesti jutros ima na dionicama u zapadnim krajevima naše zemlje. Izdvajaju putne pravce: Ključ – Bosanski Petrovac – Bihać, Bosanski Petrovac – Drvar, Bihać – Izačić i Glamoč – Mliništa.

Snijeg je zabijelio i dijelove Hrvatske. Pada u Primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u drugim dijelovima zemlje kolnici su mokri i skliski zbog kiše. 

Zbog zimskih uvjeta i vjetra, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto.

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja otvorene su samo za osobna vozila.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.