Snijeg u dijelu BiH stvara probleme na cestama, vozači upozoreni zbog učestalih odrona

U većem dijelu BiH pao je snijeg zbog čega se na određenim cestovnim pravcima stvaraju veliki problemi za vozače.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da Ugaženog snijega na kolniku ovoga jutra ima na cestama u višim predjelima središnje, jugozapadne i istočne Bosne pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvojeni su cestovni pravci : Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Mokro-Podromanija trenutno je obustavljen promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Vozačima se skreće pozornost na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka zbog sanacijskih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Tijekom dana, zbog aktualnih radova, sporije se prometuje i na magistralnim cestama: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od danas (27. veljače) obustavit će se promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prijelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, navedeno je u izvještaju o stanju na cestama u 6:35 sati iz BIHAMK-a.

(www.jaubka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.