Smiljari osnivaju klaster, svjetski ponuđač obećao otkup?

Suočeni s neizvjesnošću otkupa, ali i niskom otkupnom cijenom, mali proizvođači smilja iz Hercegovine, njih oko 250, odlučilo je osnovati klaster.

Žele spasiti ovogodišnju žetvu koja samo što nije počela. Obećanja o otkupu stižu od jednoga svjetskoga ponuđača kojemu predstavnici malih proizvođača smilja nisu željeli otkriti ime, a čiji bi predstavnik, prema najavama, trebao u Hercegovinu doći u idućem tjednu, piše Federalna.ba.

Hercegovački smiljari ogorčeni su na vlasti koje ništa ne čine kako bi pomogli proizvođačima u otkupu i plasmanu.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

  • naprijed gospodo jedino tako će se pokrenut nešto a od ovih leziljebovića vam nema koristi ne treba od njih ni očekivat ništa

    • ja sam uvijek, govorio da cijena ulja, na trzistu, nije pala, samo sto ovi velikani pricaju dezinformacije, da bi oborili cijenu,ne treba im ga nikako davat, pa ce oni onda molit ljude , za otkup.neka vam je dragi, bog, na pomoci,moj dragi obicni….narodeeeeeeeeeeee

    • ja sam uvijek, govorio da cijena ulja, na trzistu, nije pala, samo sto ovi velikani pricaju dezinformacije, da bi oborili cijenu,ne treba im ga nikako davat, pa ce oni onda molit ljude , za otkup.neka vam je dragi, bog, na pomoci,moj dragi obicni….narodeeeeeeeeeeee

  • Ne može se od motike živjeti, ne može ni dobra dnevnica izaći i nikada nije mogla niti će ikada moći bilo gdje u svijetu je seljak = seljak = jedva preživljava !

  • Pa klaster je već utemeljen i na čelu mu je neki Čovićev podobnjak Dujmović. Ovo bi bio drugi klaster ili pokušaj, jer tzv. Vlada ga neće podržati jer imaju već svoj. Da li je ovo Čovićeva igra stavljanja pod kontrolu najvećeg blaga kojim danas raspolaže Hercegovina? Svi veliki proizvođači, akademska zajednica i politika su na njegovoj strani jer ih je on i postavio, a ovaj pokušaj osamostaljivanja bez potpore stvarnog centra moći će teško proći. U svakom slučaju vam želim svu sreću svijeta, ali morate znati da se morate i politički izboriti.

  • Mnogi su se zaletjeli uložili po prilično novca, vremena i truda..Živjeli su san, nadali se a onda otriježnjenje.Krvavo je tu zaradit novac ,vjerujte mi.Ali nema druge nego izdržati. Nisam u tome ,ali sam odgojen u seoskoj obitelji na puuunooo duvana. Želim Vam sve najbolje i da izdržite jer ako popustite nema druge nego koparan preko ramena i u tuđi svit . E ,moji politačari ,opet ništa.,Zar je potrebno da ljudi iz Širokog i ostalih Hercegovačkih mista idu u Orašje da izvade tzv.”dozvole” za duvan..Uništili ste puno toga što je valjalo, pa se ni “smiljari” nemaju čemu dobru nadat kad ste vi u pitanju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.