Službeno ukinut policijski sat u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku, na prijedlog Kriznog stožera, o potpunom ukidanju policijskog sata. Iako se očekivalo danas nije razmatrana opcija povratka publike na stadione u ovom bh. entitetu.

Kako su ranije rekli iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog stožera, usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije, prenosi Klix.ba.

Također je dopušteno povećanje broja osoba koje se okupljaju na otvorenom – na 70 i u zatvorenom na 30 osoba. Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione iako je Stožer za izvanredne situacije Republike Srpske u srijedu donio odluku da publika može nazočiti sportskim događajima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom su padu, a sedmična incidenca je na zadovoljavajućem nivou.

Jučer se i u Republici Srpskoj krenulo s dodatnim ublažavanjem mjera. Prema novoj odluci rad ugostiteljskih objekata produžen je do ponoći, dopušteno je nazočenje 100 ljudi na javnim okupljanjima, a 50 na privatnim. Dopuštena je i publika na sportskim natjecanjima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.