Službeno: Muškarci koji objavljuju mnogo “selfija” mogli bi biti psihopati

Postalo je službeno – muškarci koji objavljuju mnogo “selfie” fotografija čudni su, a najgori su oni koji se za ‘selfije’ koriste filtrima na Instagramu. Naime, istraživanje sveučilišta u Ohiju pokazalo je da je kod muškaraca koji objavljuju mnogo “selfie” fotografija vjerojatnije psihopatsko ponašanje, piše Metro.co.uk.

Kod osoba koje za svoje selfije koriste i filtre, prema ovom istraživanju, postoji viša razina nedruštvenoga ponašanja, poput narcizma i opsesije vlastitom pojavom. Psiholozi sa sveučilišta u Ohiju proveli su istraživanje na 800 muškaraca u dobi od 18 do 40 godina, to jest na njihovim navikama objavljivanja fotografija na društvenim mrežama.

Ispitanici su morali rješavati testove kojima se ispitivala njihova taština, a morali su i podijeliti informaciju uređuju li svoje fotografije filtrima ili obrezivanjem, prenosi Večernji List.

”Ne iznenađuje da su muškarci koji objavljuju mnogo selfija i troše mnogo vremena na njihovu obradu više narcisoidni, no ovo je prvi put da je to potvrđeno istraživanjem”, izjavila je docentica na sveučilištu Ohio Jesse Fox koja je vodila istraživanje.

”Još zanimljivije otkriće jest da je kod takvih osoba prisutnije asocijalno i psihopatsko ponašanje te da su skloniji samoobjektivizaciji. Mnogi misle da muškarci ne rade takve stvari, no definitivno rade”, rekla je Fox.

Dodala je kako psihopatiju karakterizira impulzivnost.

”Oni će snimiti fotografije i odmah ih objaviti jer žele biti viđeni”, zaključila je Fox.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.