Službena obdukcija: Floyd je umro od zastoja srca, a bio je zaražen koronavirusom

Smrt Georgea Floyda izazvana je srčanim zastojem, zaključak je službenog patologa okruga Hennepin nakon završne autopsije provedene nad tijelom Afroamerikanca ubijenog tijekom privođenja, za što je optužen bivši policajac Derek Chauvin te još trojica njegovih kolega koje se tereti za suučesništvo i nečinjenje.

U izvješću dr. Andrewa Bakera stoji da je Floydov vrat bio pritisnut kad je Chauvin koljenom nasjeo na žrtvu i tako je držao više od osam minuta, ali se u zaključku to ne spominje kao izravan uzrok smrti.

Floydova obitelj je financirala nezavisnu autopsiju, u kojoj se kao uzrok smrti navodi “gušenje od stalnog pritiska”.

U novom izvješću se navodi da je Floyd imao brojne masnice i posjekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali ne postoji dokaz da je bilo koja od tih ozljeda bila smrtonosna.

U završnoj autopsiji se navodi da je Floyda bio srčani bolesnik i da je patio od visokog tlaka te da je nedavno bio pozitivan na koronavirus, no bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

Inicijalno toksikološko izvješće pokazalo je umjerene razine fentanila i metamfetamina u tijelu žrtve.

Teža optužnica policajcu koji je gušio Floyda, neće se izvući ni ostala trojica

(Hina)

 


4 komentara

  • Prebrutalno, surovo, ko neki četnik….fuj. Ima slična fotografija iz rata di srpski vojnik s cigaretom u ruci udara nogom mrtvog čovika na zemlji. Ne mogu je nikad izbrisat iz glave…

  • Treba ljude testirati dok su živi da ne zaraze druge a ne naplaćivati test,jer je to u interesu države i zdravlja sviju.
    Jadan čovjek koji ovako može nešto raditi.

  • Da nije nadrogiran i s koronom nebi on umro od stiskanja.Jos je zarazio ko zna koliko ljudi. Droga droga i korona.Srce ga deknulo.a eto da nista manje ce dijece potrovati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.