Službena medicinska ekipa Formule 1 dobit će novo vozilo

Nova sezona Formule 1 počinje ove nedjelje, 5. ožujka, utrkom za Veliku nagradu Bahreina.

Osim momčadi, koje su zbog održavanja kompetitivnosti morale preko zime nadograđivati svoje automobile, novo će vozilo dobiti i službena medicinska ekipa, zadužena za pružanje prve pomoći na samoj stazi.

Ove godine stazama Formule 1 vozit će Aston Martin DBX707, predstavljen kao “najbrži SUV na svijetu”, piše portal AutoNet.hr.

Ovaj luksuzni SUV i obične je kupce privlačio sportskim performansama, koje će mu sada vrlo dobro doći i na trkaćim stazama.

Aston Martin DBX707 100 km/h postiže za 3,1 sekundu, pogoni ga motor snage 707 KS i 900 Nm, a za Formulu 1 pogonski mu sklop nije posebno nadograđen.

Ugrađena mu je tek potopljena spojka, kako bi SUV mogao brže mijenjati brzine i imati bolje startne performanse. Pirelli je automobil opremio posebnim gumama tipa P Zero.

Službeni Medical Car dobio je signalna svjetla i dodatnu opremu, potrebnu za obavljanje zadataka tijekom F1 vikenda. Ističu se tako trkaća sjedala odobrena od FIA-e, s pojasevima pričvršćenima u 6 točaka, komunikacijski sustav koji povezuje vozilo s kontrolom utrke, TV ekrani koji prate događanja na stazi ali i – biometrijske podatke o samim vozačima u stvarnom vremenu.

Logično, u automobilu se nalazi i niz protupožarnih aparata i medicinskih uređaja. Aston Martin DBX707 bit će obojan u “britansku trkaću” zelenu boju, prepoznatljivu i kod prošlog medicinskog (DBX) i sigurnosnog automobila (Vantage) ove marke, ali i u skladu s bojom njihove F1 momčadi.

Za upravljačem novog medicinskog SUV-a sjedit će Alan van der Merwe. 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.