Službena izjava Marka Tolje povodom ukidanja televizijskog showa na HRT-u

Ovim putem želim se očitovati o cijeloj situaciji oko ukidanja televizijskog showa “Hit show Marka Tolje”. Moram priznati da je to bio show, ali,  nažalost, najmanje Marka Tolje. Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvodače u primetime televizijskog etera. Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama.

Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi showa serviran je presedan – ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!

Kao i uvijek do sada u mojoj karijeri, odgovorno stojim iza svojih postupaka. U slučaju emitirane emisije moja odgovornost je ograničena na izvodenje zadanog scenarija u već unaprijed zadanom konceptu projekta u režiji uredništva HRTa. Iskreno, prepustio sam se ljudima s dugogodišnjim televizijskim iskustvom te zanatski i profesionalno odradio svoj zadatak.

U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT.

Osobno ne shvaćam kako je uopće moguće da je show, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. Pri tome bih želio naglasiti da je emisija snimljena u ponedjeljak 21.1., a emitirana tek u petak 25.1. Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako “show nije opravdao očekivanja” – kako stoji u priopćenju HRTa.

Zahvaljujem se svim suradnicima na marljivom i pradanom radu. Još uvijek vjerujem da je ovaj show mogao biti kvalitetna, svježa i zabavna emisija koja bi u konačnici promovirala hrvatsku glazbenu scenu čije sam dijelom i sam.

Molim da ovo pismo objavite u cijelosti.

Srdačan pozdrav,
Marko Tolja

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.