Slučajno ste obrisali SMS? Evo kako ćete ga vratiti

Tekstualna poruka koju ste nehotice obrisali ne mora biti nepovratno izgubljena. Možete ju vratiti ako odmah krenete u akciju

Kako bi ponovno došli do slučajno obrisanih SMS-ova i drugih izgubljenih podataka poput popisa kontakata, poziva i slično, trebate instalirati besplatnu aplikaciju dr.fone (Windows, MacOS). Možete ju upotrijebiti na većini pametnih telefona koji koriste operativni sustav Android.

Kako bi mogli vratiti slučajno obrisane SMS-ove i druge podatke trebate odmah prestati dodavati datoteke kao što su video zapisi i fotografije.

Zašto? Zato što memorija vašeg smartfona funkcionira slično kao i ona na vašem računalu. Prostor koji je zauzimala obrisana datoteka biva označen kao prazan. Ako ga popunite novom datotekom, staru više nećete moći vratiti.

Kako vratiti obrisane datoteke koristeći dr.fone?

1. Preuzmite besplatnu aplikaciju i povežite svoj pametni telefon s osobnim računalom

Nakon što preuzmete i instalirate program, pokrenite ga. Smartfon pritom treba biti barem 20 posto pun. Potvrdite koje izdanje operativnog sustava koristite i omogućite debugiranje putem USB-a na vašem Androidu.

Kad ste gotovi, pritisnite Start.

2. Označite vrste datoteka koje želite obnoviti

Softver će od vas zatražiti da odredite što treba skenirati. Odaberite datoteke koje vas zanimaju – primjerice SMS-ove, poruke iz WhatsAppa, privitke…

Potom kliknite Next.

3. Odobrite Superuser Request i pokrenite skeniranje

U nekim slučajevima softver će zatražiti dozvolu za nastavak skeniranja. Učinite to svaki put, prenosi Tportal.hr.

4. Pregledajte pojedinosti i vratite obrisane tekstove

Poruke možete pregledati u sklopu sučelja. Potražite obrisane poruke i označite ih, pojedinačno ili sve odjednom. Potom kliknite na Recover, preporuča Android.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.