Slučajno saznali da posjeduju prvi primjerak Mustanga

Nakon što je 1964. godine Gail postala vlasnicom Mustanga, ona i njena obitelj vozili su taj automobil petnaestak godina, dok se nije pokvario. Tako su ga ostavili u garaži gdje je proveo sljedećih 27 godina. Čak su razmatrali opciju da ga prodaju u staro željezo no Tom je ipak uvjerio suprugu da to ne učine te obećao da će naći vremena da ga popravi.

Kad je dočekao mirovinu počeo je tražiti dijelove pa tako došao do osobe koja je navodno prvi kupac Mustanga, a tvrdila je kako je to učinila 16. travnja 1964. godine. Tom je međutim bio siguran kako je njegova supruga kupila automobil dan ranije. Nakon uvida u dokumentaciju bračni je par pronašao originalni račun na kojemu je zapisan datum 15. travanj 1964. Dva dana prije nego što je Ford službeno predstavio Mustang na svjetskoj premijeri u New Yorku, piše portal 24sata.hr.

Nameće se pitanje kako je Gail uspjela kupiti automobil prije svjetske premijere? Ispostavilo se kako se to dogodilo sasvim slučajno, jer je prodavač Fordovih automobila u Chicagu prekršio zahtjev tvrtke da Mustang ne nudi u prodaju dok ne bude službeno predstavljen javnosti. Prvi primjerak Mustanga prešao je 110 tisuća kilometara i sada je potpuno restauriran. pokazalo se kako je bračni par Wise donio mudru odluku kada je odlučio zadržati automobil, umjesto da ga odveze na otpad. Prema procjenama, taj Mustang sada vrijedi od 300 do 400 tisuća eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.