Slučaj “Lijanovići”: Trojica izjavila da nisu krivi, dvojica se nisu pojavila pred Sudom

U ponedjeljak 25. rujna 2017. godine u Županijskom sudu u Širokom Brijegu zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženih Wolfganga Pichlera, Tonia Fabria, Dragana Baškarada i Joze Sliškovića zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti iz čl. 383 st. 3 Kaznenoga zakona FBiH, te Slave Ivankovića-Lijanovića zbog kaznenog djela Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 247 st. 2 u vezi sa st. 1 t. d Kaznenoga zakona FBiH.

“Optuženi Dragan Baškarad, Jozo Slišković i Slavo Ivanković-Lijanović izjavili su da nisu krivi za kaznena djela koja su im optužnicom ovoga tužiteljstva stavljena na teret, dok se Wolfgang Pichler i Toni Fabrio nisu pojavili pred sudom”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću  Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Podsjećamo, optuženima se na teret stavlja da su poduzeću „Lijanovići“ d.o.o. Široki Brijeg pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 5.000.000,00 KM (pet milijuna konvertibilnih maraka), a društvo Heta d.o.o. Sarajevo, koje je preuzelo kredite od društva Hypo Alpe Adria Leasing d.o.o. oštetili za iznos od 4.696.949,82 KM.

Direktor Pichler, izvršni direktor Fabrio i prokurist i voditelj podružnice Baškarad HAAL u dogovoru s direktorom poduzeća „MI Farmer“ Jozom Sliškovićem i direktorom poduzeća „Lijanovići“ Slavom Ivankovićem-Lijanovićem nezakonito su osigurali zajam za pravnu osobu „MI Farmer“, iako su znali da će novčana sredstva koristiti poduzeće „Lijanovići“.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.