Slovenci predložili Čeferina za novi mandat na čelu UEFA-e – Jabuka.tv

Slovenci predložili Čeferina za novi mandat na čelu UEFA-e

Aktualnog predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksandra Čeferina, kojemu sadašnji mandat istječe u veljači iduće godine, njegov je nacionalni savez u utorak službeno predložio za novi mandat, u čemu ga je podržalo još sedam nacionalnih nogometnih saveza, priopćeno je iz Nogometnog saveza Slovenije.

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnje slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika UEFA-e na izvanrednom izbornom kongresu koji je održan u rujnu 2016. godine u Ateni, nakon ostavke Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala.

Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Nizozemca Michaela van Praaga.

Povodom nove kandidature Čeferin je izjavio da mu ona mnogo znači i predstavlja veliku čast, ali i odgovornost te da vjeruje kako će Slovenija na njega i ubuduće moći biti ponosna.

Čeferin je sedmi predsjednik u povijesti Europskog nogometnog saveza, a njegovi prethodnici su bili Danac Ebbe Schwartz, Švicarac Gustav Wiederkehr, Talijan Artemio Franchi, Francuz Jacques Georges, Šveđanin Lennart Johansson i već spomenuti francuski nogometni velikan Michel Platini.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.