Slogan koji je proslavio Vatrene završio na mjesecu

Pokušaj Izraela da spusti svemirsku letjelicu Beresheet na površinu Mjeseca nije uspio, ali prije pada je ipak poslano nekoliko fotografija, među kojima i “selfie” s porukom “Mala zemlja, veliki snovi” na izraelskoj zastavi s Mjesecom u pozadini.

Riječ je o sloganu koji je ideja Majde Sijarić koja ga je osmislila na FIFA-inom natječaju uoči SP-a u Rusiji, za natpis koji će krasiti autobus Vatrenih.

Lijep je to osjećaj i imponira mi, pogotovo zato što sam prva žena u povijesti koja je pobijedila na natječaju za SP, među 160.000 prijedloga. Budući da je s tim sloganom Hrvatska završila u finalu, ne čudi me što je završio i na Mjesecu. Jedino mi nije drago što Izraelci nisu pitali ni mene ni ikoga u Hrvatskoj o tome mogu li ga upotrijebiti. I nije mi drago što pored slogana stoji izraelska zastava, jer je to izvorno hrvatski slogan, prepoznatljiv svuda u svijetu nakon mundijala, rekla je Sijarić za Sportske novosti.

Ideja prije sna

Kako je uopće došlo do tog slogana?

Prvi put sam sudjelovala i odlučila sam napisati slogan s kojim će Hrvatska ući u finale. Kada sam to tada najavila prijateljima svi su rekli da sanjam. Dva tjedna sam tražila inspiraciju, bio je siječanj i nije bilo nekih utakmica da se ‘nabrijem’. A onda mi je, u trenutku, prije spavanja, samo sinulo: ‘Mala zemlja, veliki snovi’. Već sutradan ujutro poslala sam ga na natječaj i pobijedila, kaže Sijarić.

Istaknula je kako i sama ima spisateljskih ambicija pa priprema i knjigu o mundijalu u Rusiji iz svog kuta, a objavila je do sada i neke pjesme.

Sport obožavam, o nogometu jako puno znam za jednu ženu, kao i pisanje pjesama, zato je i nastao taj slogan, ta energija mi je pomogla. Mislim da su se u tome spojile mnoge dobre energije, i moje, i izbornikove, i one igrača… Slogan je savršeno opisao malu Hrvatsku koja je teškim putem došla do finala SP-a, zato su ljudi toliko oduševljeni njime – kazat će na kraju Majda, vlasnica ftvrtke za nekretnine i očito sinonim za uspjeh, pa stoga poziv i ostalim našim reprezentacijama, želite li uspjeh, zovite Majdu da vam smisli slogan.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.