Slobodan Jakovljević za Jabuka.tv: “Zrinjski i Mostar su moj drugi dom”

Slobodan Jakovljević je za HŠK Zrinjski potpisao u ljeto 2016. godine. Već je u prvoj sezoni osvojio srca navijača, a ljubav između njega i mostarske publike raste iz sezone u sezonu.

Riječ je o jednom od najboljih obrambenih igrača u ligi što je privuklo pažnju i inozemnih klubova. Na kraju ove sezone mu je istekao ugovor s Plemićima i dugo se spominjao njegov odlazak, ali je popularni Slobo na radost svih navijača Zrinjskog odlučio ostati u klubu.

Tri prelijepe sezone su iza mene i zašto nešto tako lijepo ne produžiti. Dogovorili smo bolje uvjete za mene i nisam imao nikakve dvojbe oko produžetka ugovora. Nisam još službeno potpisao, postoji uvijek mala šansa da se nešto promijeni, ne mogu za sve govoriti da je 100 %, ali kažem načelno smo se dogovorili tako da ostajem.

Ovo je moja kuća, moj dom, osvojio sam dvije titule s ovim klubom u kojemu imam samo lijepe uspomene.

Prije pola godine je imao i jako primamljivu ponudu iz Norveške, ali je ipak ostao u Mostaru.

Na polusezoni sam imao ponudu norveškog kluba Bodo/Glimt. Željeli su platiti traženu cijenu, nudili su jako dobre financijske uvjete, ali srce me nije vuklo ka njima i ostao sam ovdje u Mostaru. Što se tiče ostalih ponuda, ima ih uvijek, ali nisu to neke velike razlike da se radi toga isplati mijenjati sredinu. Ako bih već išao iz Zrinjskog, moralo bi se raditi o znatno jačoj financijskoj injekciji, rekao je Jakovljević u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Nagrada “Kristalnih 11” treću godinu zaredom završila je u njegovim rukama. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje na kraju sezone kada igrači svih premijerligaških klubova biraju najbolje pojedince u sezoni.

To je velika čast i pečat svega ovoga što sam napravio s klubom u protekle tri godine.

Tko bi god rekao da mu nije drago što je u idealnih 11 igrača prvenstva, taj ne bi govorio istinu.

Dok god igram nogomet težim ka tim najvišim ciljevima a u njih spada i izbor za “Kristalnih 11”, to svaki nogometaš želi. Želim se stalno usavršavati, postavljam si veće ciljeve što sa Zrinjskim, što individualne, koje nastojim ispunjavati, kaže Jakovljević za portal Jabuka.tv.

Zrinjski je jučer krenuo s pripremama za Europu, a igračima se predstavio i novi trener Hari Vukas.

Do sada nisam bio upoznat s radom novog trenera. Prvi utisak koji je ostavio na mene bio je pozitivan. U četvrtak smo nakon kratkog odmora krenuli s pripremama. Bliži nam se Europa. Trebali bi biti nositelji u prva dva pretkola. Cilj je uvijek proći što dalje u Europi, nadam se da ćemo barem proći ta dva kola u kojima smo nositelji, dodaje Jakovljević.

Jakovljević je u posljednje tri godine postao jedan od najboljih obrambenih igrača u ligi

Iz Zrinjskog je otišlo dosta igrača, ali klub nije gubio vrijeme i odmah je tražio zamjene.

Uprava je odlučila koga želi dovesti. Oni su ih skautirali i vjeruju da mogu doprinijeti našem klubu. Igrao sam protiv Govedarice, Hadžića i Vidovića. Vrijeme će sve pokazati, ali mislim da će dati dobar pečat svemu ovome što dolazi u idućem razdoblju, smatra Jakovljević.

FK Sarajevo je u prošloj sezoni prekinulo trogodišnju dominaciju Plemića, a Jakovljević smatra da će sljedeća sezona biti najkvalitetnija do sada.

Znaš kako kažu, teže je obraniti nego osvojiti. Mi smo tri godine branili titulu, ali smo ove nažalost završili na drugome mjestu što je i dalje jako dobar uspjeh. Mislim da će liga ove godine po mom viđenju, a i viđenju mojih suigrača, biti najkvalitetnija do sada. Vratili su se Velež i Borac i sada imamo 12 jako dobrih ekipa, što znači da ćemo igrati derbi za derbijem, smatra Jakovljević.

Jedan od igrača koji su napustili mostarski klub je Hrvoje Barišić s kojim je Jakovljević imao odličan odnos na terenu, a i izvan njega.

On nije moj prijatelj, on je moj brat. Dvije godine smo igrali zajedno u paru. Nije mi bilo drago što odlazi jer pored tog nogometnog odnosa imali smo i bratski, družili smo se non stop i s te strane mi još više nedostaje. Normalno nedostajat će mi i na terenu. Jako smo se dobro poznavali, tko god nas je gledao mogao se uvjeriti u to. Mislim da mi neće trebati puno vremena na navikavanje na igru bez njega. To je sastavni dio sporta i ovim putem mu želim puno sreće i uspjeha i da dokaže ono što je i ovdje dokazao, a to je da je odličan nogometaš i prije svega čovjek, kaže Jakovljević u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Jakovljević je od samog dolaska u klub svojom borbenošću i požrtvovnošću osvojio srca navijača. Ultrasi od sezone 2000./2001. dodjeljuju nagradu za najboljeg igrača sezone, igrača koji se istakao svojim ponašanjem na terenu i svojim odnosnom prema navijačima. Nagrada nosi ime “Filip Šunjić – Pipa” u spomen na tragično preminulog navijača Zrinjskog, a Slobo je nagradu osvojio već u svojoj prvoj sezoni u klubu. U razgovoru s navijačima Zrinjskog, tema “Slobodan Jakovljević” je neizostavna i ljubav između njega i navijača je kroz ove tri godine samo rasla.

Ja i dalje nisam svjestan svega toga što se događa. Uvijek se pitam hoću li ja svojim partijama moći potvrditi sve to što ljudi misle o meni. Jako mi je drago i ovim putem se želim zahvaliti svima koji to od srca misle.

Taj osjećaj se ne može opisati i to se jednostavno mora doživjeti.

Ja sam imao tu čast to doživjeti, a to i dalje proživljavam. Hvala im neizmjerno. Hvala im do neba, poručuje Jakovljević.

Jakovljević je nagradu “Filip Šunjić – Pipa” osvojio već u svojoj prvoj sezoni u Zrinjskom

Jakovljević se za kraj razgovora dotaknuo života u Mostaru.

Uvijek postoji šansa da ja odem, ali Zrinjski je, bez uvlačenja ikome pod kožu, klub koji je meni omogućio i dao sve. Nadam se da sam i ja mnogo toga doprinio klubu.

Ovo će sigurno biti moj drugi dom.

 Nogometaši to često znaju reći, ali ja stvarno tako mislim i tako se osjećam. Zrinjski i Mostar su moj drugi dom, zaključio je Jakovljević razgovor za portal Jabuka.tv.

(Luka Šurkalović | www.jabuka.tv)

Autor

Luka Šurkalović

Luka Šurkalović

Zbog ljubavi prema sportu završio u novinarstvu. Okušao se na televiziji i radiju, ali ga pisanje najviše usrećuje.


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.