Sljedećih dana u BiH umjereno oblačno i vedro

U Hercegovini i na zapadu Bosne u ponedjeljak se očekuje pretežno vedro.

U ostatku BiH bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama. U središnjim i istočnim područjima Bosne smanjenje naoblake. Vjetar će biti slab, promjenjivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 8 do 12 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini i na zapadu Bosne prijepodne je bilo vedro, a u ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 10.00 sati: Goražde i Zvornik -9 stupnjeva Celzijevih, Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo i Srebrenica -8, Bijeljina i Doboj -7, Banja Luka, Bjelašnica, Sokolac i Tuzla -6, Drvar i Livno -5, Bihać, Jajce i Sarajevo -4, Prijedor i Sanski Most -3, Zenica -2,  Stolac 2, Mostar 4, Trebinje 5 i Neum 6.

U Bosni će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje u Bosni, tijekom poslijepodneva, moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 6 do 10 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u srijedu, 25. siječnja bit će pretežno sunčano, u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevne od -3 do 2, na jugu od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini će u četvrtak, 26. siječnja biti vedro, a u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 6 do 10 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: